• Čitateľský oriešok

          • Tak ako každý rok, tak aj tento sa žiaci prvého stupňa zapojili do súťaže Čitateľský oriešok, kde sa  popasovali s úlohami zameranými na čitateľskú gramotnosť. Úlohy vychádzali z dvoch rôznych textov. Po ich vyriešení deti  čakala ďalšia úloha, ktorou bolo spojiť myšlienky oboch textov do jedného obrázka, čo sa deťom nakoniec veľmi pekne podarilo. Našim žiakom  držíme palce, aby sa ich práce umiestnili čo najlepšie.

          • Súťaž mladých hasičov

          • V sobotu 11. marca 2023 sa naši mladí hasiči zúčastnili súťaže X - boj Plameň vo Svinnej. Našich hasičov reprezentovalo jedno družstvo chlapcov. Získali 3. miesto.  Boli to títo chlapci: Tomáš Viľk, Marek Benkovič, Alexander Sady, Kevin Pafčuga z 8. triedy a Adam Ďurech zo 7. triedy. Blahoželáme!

          • Venujte nám 2% dane

          • Vážení rodičia a milí priatelia našej základnej školy,

            dovoľujeme  si Vás osloviť vo chvíli, keď máte možnosť sami sa rozhodnúť, kto dostane 2% (3%) z Vašich minuloročných daní, a tak sa na Vás obraciame s prosbou, aby ste podporili vzdelávanie poskytované  našou  školou : 2% dane. Vopred Vám ďakujeme za to, že prispejete na rozvoj vzdelávania a výchovy na našej škole.

             

          • Ocenení žiaci

          • Posledný deň pred jarnými prázdninami ocenil náš pán riaditeľ úspešných žiakov za reprezentáciu školy v  dejepisnej olympiáde a v recitačnej súťaži  Hviezdoslavov Kubín. Oceneným žiakom blahoželáme!

          • Karneval

          • Štvrtok 16. február 2023 bol na našej škole neobyčajný deň. Konečne prišiel dlhoočakávaný karneval! Všetky deti boli nedočkavé, kedy sa prezlečú a stanú sa z nich superhrdinovia, princezné, zvieratká, čarodejnice...Na karneval sa zodpovedne pripravili nielen deti, ale aj pani vychovávateľky z ŠKD a  pani učiteľky. Oceňujeme spoluprácu našich žiačok, a to Natáliu Kobidovú z 9. triedy a Miriamu a Martinu Ridékyové, Paulínu Fodrekovú, Hanu Hromníkovú a Barboru Žákovú zo 7. A. Súčasťou karnevalu boli aj rôzne hry a zábavné súťaže.

            Porota vyhodnotila 10 najkrajších a najoriginálnejších masiek. Boli to tieto masky: Melinda Sýkorová ako Medúza, Natália Beďačová ako Žabka Gabka, Lukáš Hromník ako Pavúčik, Tobias Džačovský ako Rubikova kocka, Alica Filáčková ako Pizza, Šimon Šebeň ako Rytier, Ema Filová ako Šašo, Vanesa Birasová ako Krvavá Marry, Lucia Muchová ako Prírodná víla a Vanesa Mikulová ako Nočný Elf. Po vyhodnotení a ocenení sa všetci spoločne vytancovali na výbornej diskotéke. Na karnevale je vždy skvelá zábava a ten náš bol určite nezabudnuteľný. Už teraz sa tešíme, že sa aj o rok prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy. Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!

          • Hviezdoslavov Kubín - obvodné kolo

          • Obvodné kolo Hviezdoslavovho Kubína sa uskutočnilo 13. februára 2023 v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne.

            V 1. kategórii v prednese poézie nás reprezentovali Filip Teplan z 3. triedy, v prednese prózy to bola Miriam Kopecká zo 4. triedy.

            V 2. kategórii recitovali v prednese poézie Hana Jánošíková a v prednese prózy Nina Teplanová, obidve žiačky 5. ročníka.

            V 3. kategórii svoje umenie predviedli v prednese poézie Natália Kobidová z 9. triedy a v prednese prózy Paulína Fodreková zo 7. A.

            Natália Kobidová skončila na krásnom 1. mieste a bude nás reprezentovať v okresnom kole 30. marca 2023 v Melčiciach - Lieskovom. Srdečne blahoželáme a držíme palce v okresnom kole.

          • Okresné kolo v dejepisnej olympiáde

          • Dňa 8. 2. 2023 sa na ZŠ Veľkomoravskej v Trenčíne uskutočnilo okresné kolo dejepisnej olympiády, ktorej sa zúčastnili aj naši šikovní žiaci. Zo 6.triedy nás reprezentovali Ella Žáková, ktorá sa umiestnila na 2.mieste a Sofia Šaturová, ktorá skončila na 3.mieste. Z 8.triedy sa zúčastnili tiež dvaja žiaci a to Šimon Jurák, ktorý sa umiestnil na 2.mieste a Sofia Matušková. Z 9.triedy sa zúčastnila Kristína Kyselicová, ktorá bola úspešným riešiteľom. Šimon Jurák nás bude reprezentovať aj v krajskom kole.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy a oceneným žiakom srdečne blahoželáme.

          • OZNAM zo školskej jedálne

          • Platba za stravu v školskej jedálni za mesiac marec 2023: (do 25.2.2023)
            1. stupeň ZŠ......... 32,-€ (1,50 € x 20 dní = 30,-€ +2,-€ réžia)
            2. stupeň ZŠ ....... 36,- € (1,70 € x 20 dní = 34,-€ + 2,-€ réžia)
            Platba za stravu sa uhrádza vždy do 25. dňa v mesiaci na nasledujúci mesiac
            na účet školskej jedálne: IBAN: SK81 0200 0000 3500 1923 4202
            Variabilný symbol: číslo, pod ktorým Vám boli vrátené preplatky, a do informácií pre príjemcu uveďte meno žiaka a triedu.

          • VŠETKOVEDKO na 1. stupni

          • Žiaci 2., 3., a 4. ročníka sa zapojili do matematickej súťaže VŠETKOVEDKO. Táto súťaž už po štrnástykrát ponúkla rôzne otázky, pri ktorých si preverili svoje vedomosti. Všetci žiaci úlohy úspešne zvládli a boli odmenení hodnotnými cenami

          • Hviezdoslavov Kubín na 1. stupni

          • Do školského kola „Hviezdoslavovho Kubína“ sa z triednych kôl na 1. stupni prebojovalo 7 žiakov. 

            Prednes poézie:

            1. miesto: Filip Teplan, 3. trieda

            2. miesto: Martin Trněný, 4. trieda

            3. miesto: Sára Klisovičová, 2. A trieda

             

            Prednes prózy:

            1. miesto: Miriam Kopecká, 4. trieda

            2. miesto: Filip Teplan, 3. trieda

             

            Výhercom blahoželáme!

          • A slovo bolo u Boha

          • Dňa 2.2.2023 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola literárnej súťaže v prednese poézie a prózy A slovo bolo u Boha, ktorá sa niesla v kresťanskom duchu . Súťaž sa konala na SOŠ pedagogickej Andreja-Svorada a Benedikta. V kategórii poézia nás reprezentovali Agátka Šebáňová z 1. triedy, Filipko Teplan z 3.triedy, Ninka Teplanová z 5.triedy a Natália Kobidová9.triedy, ktorá sa umiestnila na krásnom 2. mieste.

            Všetkým srdečne blahoželáme!

          • Školská kolekcia oblečenia

          • Dobrý deň všetkým!


            Máme pre Vás super prekvapenie!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zstjastrabie/ 

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 20.2. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!  


            Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!  


            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy 

             

             

          • Exkurzia prvákov do pekárne

          • "Chlieb je odmena" napísal M. Rúfus v jednej svojej básni.Prváci si za svoju polročnú usilovnú prácu zaslúžia odmenu a pri tej príležitosti navštívili najbližšiu pekáreň vo Svinnej. Dozvedeli sa, čo všetko predchádza tomu, aby ráno bol čerstvý chlieb v obchode. A nezostalo iba pri slovách. Mohli aj ochutnať rôzne druhy chleba či pečiva. Cestu autobusom SAD TN prepojili s matematikou a získali novú skúsenosť.

        • Školský karneval
          • Školský karneval

          • Milí žiaci, srdečne Vás pozývame na školský karneval, ktorý sa uskutoční 16. februára (štvrtok) 2023 od 15:00 do 17:00. Miesto konania bude telocvičňa školy. Karnevalu sa môžu zúčastniť len tí, ktorí prídu v maskách. Z kapacitných dôvodov bude tentokrát karneval bez účasti rodičov. Žiakov 1. stupňa si rodičia vyzdvihnú po skončení karnevalu o 17:00. Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Žiaci 6. až 9. ročníka sa zapojili do národného športového projektu Olympijský odznak všestrannosti (OLOV), ktorý organizuje Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV). Projekt je zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov. Partnermi projektu sú Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ SR) a Školský šport.

            Každý zúčastnený žiak dostal certifikát a žiaci s najlepšími výkonmi boli ocenení aj peknými odznakmi: zlatým, strieborným a bronzovým. 

            Zlatý odznak získala: Matúšová, Katarína (9.roč.)

            Strieborný odznak získali: Janega, Juraj (6.roč.), Kyselicová, Hana (6.roč.), Šatura, Ondrej (6.roč.), Balajová, Bibiana (7.roč.), Jurák, Šimon (8.roč.), Jurák, Tomáš (8.roč.), Jurík, Marco (8.roč.), Vrbová, Sabína (9.roč.)

            Bronzový odznak získali: Vičanová, Erika (6.roč.), Fodreková, Paulína (7.roč.), Hromníková, Hana (7.roč.), Kyselicová, Veronika (7.roč.), Doktorová, Bibiana (8.roč.), Ďurech, Lukáš (8.roč.). Kyselica, Adam (8.roč.), Orságová, Silvia (8.roč.), Scheerová, Romana (8.roč.), Viľk, Tomáš (8.roč.), Janegová, Juliána (9.roč.)

             

          • Lyžiarsky výcvik 2022/2023

          • Žiaci 9. a 8. ročníka sa zúčastnili tradičného lyžiarskeho kurzu v mesiaci január. Kurz sa tento rok netradične konal v liptovskej doline. Ubytovanie nám poskytol moderný Hotel Moravica v dedinke Liptovský Ján. Žiaci si počas týždňa mohli vyskúšať svoje lyžiarske schopnosti vo väčšine prípadov lyžiarke začiatky v dvoch strediskách: SKI Opalisko a SKI Žiar Dolinky.

            Väčšinu kurzu sme strávili v lyžiarskom areáli  Žiar Dolinky, ktorý ponúkal vhodnejšie snehové podmienky a pre začiatočníkov ideálne prázdne zjazdovky.
            Všetci žiaci si osvojili základy lyžovania a dokázali bezpečne zdolať všetky nástrahy svahu. Svoje sily si zmerali aj v každoročnej súťaži obrovského slalomu.
            Medzi najlepších lyžiarov sa zaradili S. Petrík, D. Slašťan, K. Laššo z chlapcov a z dievčat  B. Doktorová,        K. Matúšová a R. Scheerová.

            Voľné chvíle na ubytovaní si žiaci spestrili karnevalom, rôznymi spoločenskými aktivitami, prípadne videoprojekciou zameranou na metodiku a inšpiráciu do budúceho lyžovania.
            Počas vychádzok žiaci spoznávali zaujímavosti a atrakcie Jánskej doliny. Tí odvážnejší si vyskúšali aj nočné kúpanie v prírodnej vyvieračke, známej ako KAĎA.

            Lyžiarsky kurz sme zakončili piatkovým voľnejším lyžovaním a pozitívnymi pocitmi z príjemne stráveného času na horách.

            Mgr. Janáč

          • Hlasujte o novú školskú kolekciu

          • Krásny deň všetkým,

            máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!
            Do školy prichádza nová školská kolekcia a ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte do 27.1. o tom, ktorý z trojice motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny ale aj tričká, čapice, batohy a ďalšie kúsky :-)

             

            Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/3a97e15e

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje