• Hovorme o jedle - týždeň zdravej výživy

          • Pri príležitosti Svetového dňa výživy (16.10. 2023) sa naša škola zapojila do súťažno-vzdelávacej aktivity „Hovorme o jedle“, výtvarnej súťaže „Chutné maľovanie“ a literárnej súťaže „Neplytvám potravinami – čas ukázať lásku našej planéte“.

            Hovorme o jedle

            Druháci si vyskúšali ovocie očistiť, pokrájať alebo postrúhať. Niektorí si ho ochutili medom a citrónom. Stal sa tak vhodnou prílohou k desiate v škole.

            Z rozhovoru o zdravých potravinách a ich množstve vznikli skupinové potravinové pyramídy.

            V utorok (17. 10.) priniesli žiaci ovocie a zeleninu, ktorá sa im urodila v záhradkách. Žiaci 7. ročníka na predmete zdravoveda diskutovali o dôležitosti vitamínov, minerálnych látok pre ľudský organizmus. Neskôr sa siedmaci pustili do čistenia a krájania zeleniny a ovocia.

            V spracovávaní prinesených surovín pokračovali žiaci 6. ročníka na predmete informatika. Z potravín pripravovali zdravé nátierky: vajíčkovú, rybaciu, mrkvovú, zelerovú, cesnakovú a medovú.

            V stredu (18.10.) žiaci 7. ročníka krájali zakúpené rožky na koliečka a natierali na ne pripravené  nátierky. Postupne po jednotlivých ročníkoch pozvali na ochutnávku nátierok všetky triedy.

            Žiaci 6. ročníka na hodine biológie zatrieďovali prinesené plody ovocia medzi malvice, kôstkovice, bobule. Zeleninu zaraďovali do hlúbovej, koreňovej, cibuľovej, strukovinovej a plodovej zeleniny.

            Šiestaci na hodine informatiky vypracovávali PowerPointové prezentácie o dôležitosti každodennej konzumácie ovocia a zeleniny.

          • Úspechy v karate - 2x ZLATO PRE MATÚŠA FILÁČKA

          • V sobotu 21.10. 2023 sa na Myjave uskutočnilo 1.kolo Slovenského pohára v karate, ktorého sa zúčastnilo 408 pretekárov z 56 klubov z celého Slovenska. 

            Turnaja sa zúčastnili aj dvaja naši žiaci - Sofia Matušková a Matúš Filáček.

            Matúš Filáček  vo svojich kategóriách nenašiel premožiteľa a odniesol si 2 zlaté medaily v týchto disciplínach:  KATA ml.dorastenci začiatočníci a KUMITE ml. dorastenci do 50kg začiatočníci.

            Sofia Matušková zmenou vekovej kategórie už štartovala v kategórii pokročilých, kde podala veľmi dobrý výkon, no na medailu to zatial nestačilo.

            Matúšovi blahoželáme!

          • OZNAM zo školskej jedálne

          • Oznamujeme, že pre žiakov 2. stupňa základnej školy sa začne variť od stredy 25.10.2023V pondelok a utorok budú zabezpečené bagety ako doteraz. Z obedov na pondelok sa môžete odhlásiť do piatku do 9.00 hod.

        • Tekvičková slávnosť
          • Tekvičková slávnosť

          • Rodičovské združenie pri ZŠ v Trenčianskom Jastrabí v spolupráci so základnou školou srdečne pozýva všetkých žiakov a rodičov na TEKVIČKOVÚ SLÁVNOSŤ, ktorá sa uskutoční 3. novembra 2023 (piatok) o 16:00 hod. v areáli ZŠ v Trenčianskom Jastrabí. 

            Zároveň Vás prosíme o malé občerstvenie pre žiakov.

            Ďakujeme!

            Tekvice sa budú zbierať v piatok (3.11.2023) od rána!

          • !!! Dôležitý oznam !!!

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje, že od utorka (17.10.2023) do piatka (20.10.2023) bude školská jedáleň z organizačných dôvodov variť iba pre žiakov 1. - 4. ročníka. Pre žiakov 5. - 9. ročníka bude zabezpečená bageta, ktorú dostanú v škole.

            Ak chcete zrušiť odber bagety pre Vaše dieťa, je to možné až od stredy. Odhlásiť sa  treba do utorka 10,00 hod. 

          • Jesenné kolo Plameň - hasiči z Trenčianskych Mitíc

          • Dňa 07.10. 2023 sa konalo v obci Trenčianske Stankovce jesenné kolo hry  Plameň - Branný pretek. DHZ TRENČIANSKE MITICE reprezentovali dve súťažné družstvá Alica Filáčková, Matúš Jánošík, Filip Melicher, Marek Šprtka, Matej Tunega, Matúš Filáček, Tadeáš Tunega, Alex Šprtka, Michal Šprtka, Jakub Sýkora a Samuel Sednička. Vo veľkej konkurencii  obsadili 15. a 17. miesto.  Ďakujeme a chválime mladých hasičov a hasičky z Mitíc.

          • Prezentácia SOŠ Pod Sokolicami, Trenčín

          • Medzi  žiakov a žiačky  9. A a 9. B triedy zavítali zo SOŠ pán riaditeľ Ing. Chochlík  a pani výchovná poradkyňa Ing. Stoklasová. Pripravili si pre nich podrobnú prezentáciu o možnostiach štúdia na tejto strednej škole.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO !!!

          • Riaditeľ ZŠ v Trenčianskom Jastrabí Vám oznamuje, že dňa  10. októbra 2023 udeľuje  žiakom ZŠ v Trenčianskom Jastrabí riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov (na základe informácií o  odstávke vody z TVS a.s. Trenčín).

          • Literárno-dejepisná exkurzia piatakov

          • Žiaci 5. ročníka navštívili Verejnú knižnicu M. Rešetku v Trenčíne, kde sa dozvedeli veľa nových zaujímavostí o fungovaní knižnice. Potom sa presunuli do Skalky nad Váhom, tu navštívili  kláštor na Veľkej Skalke. Získali nové vedomosti o živote a mučeníckej smrti pustovníkov, prvých slovenských svätcov, sv. Andreja-Svorada a sv. Benedikta (sv. Beňadik). 

          • Exkurzia do Zuberca

          • 26. 9. 2023 sa naši žiaci vzdelávali netradične na exkurzii v oravských Roháčoch. V Brestovskej jaskyni, v tme, iba za pomoci čelovky, spoznávali útroby jaskyne. Veľa sa dozvedeli o jaskyniach, ich vzniku a o jaskyniarstve ako takom. V Múzeu Oravskej dediny spoznávali ľudovú architektúru i život a prácu v oravských dedinách v minulosti. V poobedňajších hodinách sa presunuli na náučný chodník Zverovka, kde za doprovodu pracovníkov Štátnych lesov TANAPu, spoznávali tatranskú prírodu a zážitkovou formou sa dozvedeli veľa užitočných informácií o vzniku tatranských dolín a  plies priamo v teréne, taktiež o horninách a živote stromov, o medveďoch a včelách a iných zaujímavých témach.

          • Voľby do Rady školy

          • Výsledky volieb do Rady školy pri ZŠ v Trenčianskom Jastrabí.

            Členmi Rady školy pri ZŠ v Trenčianskom Jastrabí za rodičov sú:

            1. Martin Filo (56 hlasov)
            2. Veronika Žáčiková (55 hlasov)
            3. Jana Tunegová (47 hlasov)
            4. Mária Valachová (43 hlasov)
          • Biela pastelka - poďakovanie

          • Ďakujeme všetkým žiakom, dobrovoľníkom a všetkým prispievateľom, ktorí sa zapojili do celoslovenskej zbierky Biela pastelka, ktorá sa konala 22. septembra 2023.

            Naši žiaci vyzbierali neuveriteľných 437,09 eur. Táto suma bude použitá  na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            Ešte raz ĎAKUJEME!!!

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje