• Beseda so spisovateľom Braňom Jobusom

          • Na Deň narcisov 18. apríla 2024 medzi nás zavítal známy slovenský spisovateľ Braňo Jobus s jeho programom Jobusovky. Predstavil sa našim žiakom nielen ako spisovateľ, ale aj ako spevák a hudobník. Po skončení programu nasledoval predaj jeho kníh s následnou autogramiádiou.

          • Deň narcisov

          • Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. V  28. ročníku, ktorý sa konal  18. apríla, naši dobrovoľníci z Trenčianskeho Jastrabia a Dubodiela vyzbierali krásnych 775,15 eur. Pripnutím žltého kvetu sme vyjadrili solidaritu s ľuďmi trpiacimi onkologickým ochorením. Všetkým Vám ďakujeme.

             

          • Popoludnie s Andersenom

          • Už po dvanástykrát sa naša škola zapojila do medzinárodnej akcie Noc s Andersenom. Tejto akcie sa v tomto školskom roku zúčastnilo 21 žiakov 4. ročníka. Pripomenuli si tvorbu H. Ch. Andersena, jeho diela a potom sa s chuťou pustili do riešenia rôznych úloh. Pracovali v skupinách a výsledkom ich snaženia bola tvorba štartovacích hárkov, ktoré boli veľmi pekné. Pracovali s knihou, skladali slová a nakoniec si z vlny vytvorili kamaráta Guľka Bombuľka. Popoludnie ukončili tradičnou súťažou vo vybíjanej.

          • Deň ľudovej rozprávky

          • Pri príležitosti výročia narodenia Pavla Dobšinského, známeho zberateľa slovenských rozprávok, žiaci na 1. stupni 18. marca prežili dopoludnie s rozprávkami. Do školy prišli oblečení v rôznych rozprávkových postavičkách a kostýmoch. Čítali si rozprávky, riešili rôzne úlohy, spievali a zahrali si aj divadielko.

             

          • Pán Vajíčko - ŠKD

          • V stredu 27. 3. 2024 sme pripravili pre deti ŠKD veľkonočnú hru „Pán Vajíčko.“ Keďže sa blíži Veľká noc, Pán Vajíčko už bol pripravený nájsť a pozbierať mašličky všetkých farieb. Ale nemal to až také jednoduché. Deti čakalo veľa úloh, aby pomohli pánovi Vajíčkovi nájsť všetky farebné mašle. Keď všetky úlohy splnili, mašle doniesli pánovi Vajíčkovi, ktorý ich už čakal, šťastný, že sa im to podarilo, s veľkonočným pokladom. Deťom sa hra veľmi páčila, boli nadšené a tešia sa už na ďalšiu hru, ktorú im pripravíme o rok.

          • Druháci na exkurzii

          • Žiaci 2. A a 2. B sa zúčastnili dielne Tekuté zlato - včielky v CVČ Juh v Trenčíne. Oboznámili sa so životom včiel, dozvedeli sa veľa užitočných informácií o ich dôležitosti, ochutnali domáci med a na záver si vlastnoručne vyrobili sviečku z včelieho plástu. 

            Druhou časťou exkurzie bola návšteva a prehliadka Galérie M. Bazovského v Trenčíne. Prezreli si aktuálnu výstavu, počas výkladu sa dozvedeli zaujímavosti o autorovi a technike jeho tvorby. Sami si vyskúšali namaľovať obraz kombinovanou technikou. 

            Záver strávili na Mierovom námesti so sladkou zmrzlinou.

            Užitočnou skúsenosťou bola aj cesta osobným vlakom a MHD Transdev v Trenčíne.

          • Pôstny skutok lásky

          • Ďakujeme všetkým štedrým darcom za ich skutky lásky a zároveň Vám všetkým prajeme krásne a pokojné veľkonočné sviatky.

          • Biblická olympiáda - okresné kolo

          • Tešíme sa z troch šikovných víťaziek  Lindy Ševcechovej (6. tr.), Veroniky Kyselicovej (8.B) a Kristíny Lacovej (7.tr.), ktoré 21. marca 2024 reprezentovali našu školu na dekanátnom (okresnom) kole Biblickej olympiády v cirkevnej škole v Bánovciach n/B., kde súťažili spolu ako trojčlenné družstvo, odkiaľ si priniesli krásne 3. miesto. Máme radosť, že ich snaha a svedomitá príprava boli odmenené. Veríme, že úspech ich povzbudil a táto pekná skúsenosť a nadobudnuté vedomosti im dajú aj veľa do života.
            Všetkým trom úprimne a srdečne blahoželáme!

          • Chemická olympiáda - okresné kolo

          • S radosťou blahoželáme našej šikovnej žiačke Paulínke Fodrekovej z 8.A triedy za získanie 3. miesta v okresnom kole Chemickej olympiády, ktorého sa zúčastnila 14. marca 2024. Obzvlášť sa tešíme z jej úspechu, pretože ako ôsmačka súťažila s deviatakmi, pre ktorých je táto olympiáda zameraná. Veľmi si vážime jej odvahu a snahu zodpovedne sa pripraviť na olympiádu a popasovať sa s naozaj neľahkými chemickými – teoretickými i praktickými úlohami. Prajeme jej radosť z chémie a zároveň veľa síl do krajského kola!
             

          • OZNAMY ZO ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

          • 1.
            Vedúca ŠJ oznamuje stravníkom a rodičom detí zo ZŠ, že od 1.4.2024 bude zmena v odhlasovaní na
            stravovanie.
            Odhlásiť alebo prihlásiť sa na stravovanie je potrebné 1 deň vopred do 13.30 hod. ( v pondelok, resp. po
            sviatku max. do 7.30 hod.)
            Odhlásiť sa zo stravy nie je možné  v daný stravovací deň.
            V prvý deň choroby žiaka, je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára v čase od 11.30 do 12.00,
            pričom školská jedáleň nezodpovedá za zdravotnú bezpečnosť stravy konzumovanej mimo stravovacích
            priestorov školskej jedálne.
            Ďalšie dni neprítomnosti žiaka na výchovno-vzdelávacom procese v škole je potrebné žiaka zo
            stravovania včas odhlásiť.
            Forma odhlasovania zo stravovania:
             osobne u vedúcej ŠJ
             telefonicky na tel. č. 0911 906 026
             cez edupage ZŠ
            odhlasovanie cez sms správy akceptovať nebudeme

            2.
            Vedúca ŠJ žiada stravníkov, aby dodržiavali nosenie čípov do ŠJ, nakoľko v poslednom období je veľa
            detí, ktoré povedia , že nemajú  alebo si zabudli čip. Ďakujem za porozumenie.

          • Pôstny skutok lásky - dobrovoľná zbierka

          • Blížia sa nám veľkonočné sviatky, na ktoré sa pripravujeme viacerými spôsobmi. Patrí k nim aj 40-dňový pôst, po ktorom príde hojnosť všetkého. Nie každý ho dodržiava a nie každému bude dopriata veľkonočná bohatosť stola. Chceli by sme teda v rámci Pôstneho skutku lásky urobiť dobrovoľnú zbierku pre ľudí bez domova v našom okresnom meste, do ktorej sa môžete zapojiť či ste veriaci, alebo neveriaci. 

            V pondelok 25.3.2024 pred vyučovaním a cez veľkú prestávku budeme vaše „skutky“ zberať na prízemí. Nosiť môžete drogériu (sprchový šampón, gél na holenie, zubnú pastu, jednorazové žiletky, papierové vreckovky), oblečenie (staršie, ale čisté a ešte použiteľné tričká a ponožky - najmä pánske veľkosti), ale i trvanlivé potraviny (napr. cestoviny, čaj, sladkosť,...).

            Za všetky vaše prejavy ľudskosti Vám vopred ďakujeme. Zbierka bude odovzdaná v ubytovni, ktorú ľudia bez domova  môžu za určitých podmienok využívať na prespatie i osobnú hygienu. 

          • Turnaj o pohár primátorky v stolnom tenise

          •  8. marca 2024 sa konal stolnotenisový turnaj o pohár primátorky mesta Trenčianske Teplice. Na tomto turnaji  súťažilo až 80 žiakov zo škôl Trenčianskeho kraja. Naši šikovní stolní tenisti a tenistky  nemohli chýbať a takto nás krásne reprezentovali. Všetkým srdečne blahoželáme!

            Umiestnenia našich:

            Kategória najmladší žiaci: 

            1. miesto -  Šimon Žák z 5. triedy

            3. miesto - Sára Juríková, Nikola Benkovičová

            Kategória mladšie žiačky:

            1. miesto -  Linda Ševcechová zo 6. triedy

            2. miesto - Nela Ševcechová

            3. miesto - Monika Panáčková, Emília Zgútová

            Kategória staršie žiačky:

            1. miesto -  Barbora Žáková z 8. A

            3. miesto -  Paulína Fodreková 

          • Mladý hasič - súťaže

          • Naši hasiči sa 2. marca 2024 zúčastnili súťaže Ukáž, čo dokážeš. Súťaž sa konala  v Omšení.  Chlapci získali 2. miesto,7. miesto a 15. miesto. 

            O týždeň 9. marca boli na ďalšej súťaži v Motešiciach.Umiestnili sa nasledovne -  chlapci 2. miesto, 4. miesto a najmladší chlapci skončili na 11. mieste. Blahoželáme!

          • Obvodné kolo Hviezdoslavov Kubín

          • Žiaci našej školy sa dňa 4. 3. 2024 zúčastnili súťaže Hviezdoslavov Kubín  v Trenčíne, kde sa konalo obvodné kolo.  V prednese poézie v 3. kategórii sa na 3. mieste umiestnila Paulína Fodreková z 8.A triedy. Za pozoruhodný prednes si vyslúžil čestné uznanie Adam Jalakša zo 4. triedy.

            Srdečne blahoželáme!

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje